Aston Martin Cygnet


Tidigare i år florerade bilder på Aston Martins designteam jobbandes på en lerövertäckt Toyota IQ. Syftet var givetvis att göra en ”mini” Aston Martin. Vad som verkligen ligger till grunden med detta projekt är väl ännu lite oklart, men att det rör sig om ett ”grönt” syfte är tämligen sannolikt.

Vad finns det då att säga om Cygnet? Ja, på utsidan så är den en aning ful/snygg, Aston Martins kännetecken är inget man drar sig för, men på denna lilla bil blir de lite ”over-size”. Insidan är inte mycket att sia om, ful/snygg som bilen i övrigt. Det är knappast tal om nåt man tappar hakan av, om vi drar parallellen till Fiat och Ferraris samarbete på 500:an så är den bilen något som verkligen tilltalar hjärtat. Hur som helst, en rolig idé och en rolig bil. Det blir intressant att se mer detaljerad information och vad priset landar på men vi får vänta tills 2010…

Källa: Aston Martin

Press Release
Aston Martin Cygnet Concept
Aston Martin today releases the first official images of the ‘Cygnet’ – a new luxury commuter concept car.

The Cygnet concept represents a creative, environmentally conscious solution, being small, yet with presence – and highly fuel efficient, now combined with the prestige of Aston Martin’s luxury brand ownership.

Work on the concept is ongoing and will continue into 2010 when it is hoped that it will become a production reality initially available to Aston Martin customers in the UK and Europe.

Annonser