Saab 9-3X


Dags för en ny Saab att rulla av bandet, om än inte förens om en tid framöver. Saab 9-3X kommer officiellt bli presenterade i början av mars, under bilmässa i Geneve. Målgruppen är de som vill ha en lite mer praktisk bil som klarar sämre väg men som samtidigt inte vill ha en stor SUV eller dylikt. Chassit ä upphöjt drygt 3,5 cm i förhållande till Saabs vanliga 9-3. Under huven döljer sigen 2-liters turbomatad fyrcylindrigmotor på 210 hästkafter. Därtill har fyrhjulsdriften blivit uppdaterad med ett elektroniskt system kallat ”TTD”, torque transfer device som justerar kraften mellan axlarna beroende på vilket hjul som har bäst grepp.

Exteriört blir bilen också en aning uppdaterad med en skyddande mörkgrå panel som främst gör sig synlig på främre och bakre kofångaren men även längs sidorna. För att inte göra det alltför uppenbart har de även gjort liknande detaljer längs fönster och dörrpaneler samt takräcket.

Prisuppgifterna sägs bli presenterade ungefär runt samma tid som bilmässan i New York äger rum, det vill säga under April.

Källa: leftlanenews

Annonser