Arash AF10


Den har legat på tapeten ett tag, utan att blivit fullt utrullad men här kommer lite information om Arash AF10. Arash kanske ni tänker frågande, likaså gör vi, till viss del åtminstone. Ser man den bakifrån kan man tro att det är en Ferrari Enzo. Tittar man framifrån kan man tro att det är en hybrid av Porsche Carrera GT och en Koeningsegg. Tittar man på logotypen så kan man tro att det är en Lamborghini. Nå, en aning överdrivet kanske, men om ni plockar upp dessa bilar och logotyp brevid denna så ser ni, om ni har ett någorlunda tränat öga, att likheterna faktiskt är ganska slående.

Vi ska inte bli långdragna huruvida den låtit sig inspirerats eller tagit efter de andra mer etablerade märkena. Vi tar istället och kikar på vad som döljer sig i form av siffror och prestanda. Motorn, en 7-liters V8 från GM hostar ut 550 hk, information om vridmoment har vi tyvär ej. Dessa 550 hästar gör i alla fall att bilen tar sig upp till 100 km/h på 3.4 sekunder, vilket inte är illa. Därtill toppar den drygt 330 km/h.

Det är inget märke herr svensson känner till, och produktionen följer även dessa spår. Den förväntade produktion lär bli 25 enheter per år. Inte heller lär herr svensson ha råd med denna bil då prislappen landar på en bit över 2 miljoner kronor.

Källa: Arash Press Release via Seriouswheels

Annonser