Maserati Quattroporte 2009 – Facelift


Maseratis modell Quattroporte är enligt mig deras snyggaste bil på flera år. Inte ens den nya GranTurismo lyckas klå Quattroporten till dess utseende enligt min uppfattning. Det är nu 45 år sedan den första Quattroporten lanserades, 1963. Den nuvarande modellen kom i produktion under 2004 och har snart funnits i 5 år. För att inte få bilen att stå på fall har det därav blivit dags för en ”facelift”.
Det har sedan en tid visats bilder med maskerade bilar av Quattroporten och nu har de äntligen kommit bilder på bilen utan täckmantel. Exteriört har bilen fått ett en uppdaterad nos med tillhörande grill. Därtill har både fram- och baklyktor fått LED-lampor och bakdelen har även fått en ny aggressivare framtoning.

Den stora frågan har varit om bilen skulle fortsätta med samma motor som tidigare, eller om den skulle få den nya kraftfullare motorn som Maserati utvecklade till Alfa Romeo och dess 8C. En motor som kom att hamna i Maseratis GranTurismo S. Det hela resulterade i att 2009-års Quattroporte kommer att finnas i två versioner, Quattroporte och Quattroporte S. Den förstnämnda kommer att ha kvar 4.2 liters V8:an på 400 hk medans Quattroporte S får den nya 4.7 liters V8:an på 430 hk.

En helt ny Quattroporte är beräknad till att anlända 2012.

Källa via autoblog

Annonser