Brabus Bullit


Som utlovat kommer här ett inlägg om den makalösa Brabus Bullit, eller Brabus Bullit Black Arrow om man så vill. Bilen tillkännagavs tidigare detta år och visades även för första gången under bilmässan i Geneve.
Brabus Bullit är baserad på Mercedes-Benz C-klass, men har sen den lämnade Mercedesfabriken genomgått ett och annat större ingrepp, såväl exteriört som maskinellt.
Från att vara en vanlig mellanklassbil har Brabus tagit bilen till en helt annan nivå och kan nu bättre klassificeras som en super sportbil. Motorn är ursprungligen från en Mercedes-Benz S600 men har sen dess genomgått en totalupprustning hos Brabus motorsektion. Det är numera en Brabus SV12 S Biturbo som sitter under huven. En V12 på 6.3 liter som levererar brutala 730 hk och 1 320 Nm (!). Med detta och en hel del andra modifieringar så har man från stillastående kommit upp i 100 km/h på 3.9 sekunder. 20,6 sekunder senare, (dvs efter 24,5 sek) är du uppe i 300 km/h och inte tar det stopp heller förens du tryckt på vidare tills du är uppe i 360 km/h.

Brabus Bullit följer fotspåren från dess storebror, Brabus Rocket (baserad på Mercedes-Benz CLS), som är världens snabbaste sedan med en topphastighet på 365,7 km/h. Tittar vi på utsidan av bilen så ser vi en hel del skillnader från den vanliga c-klassen. En bil som når hastigheter upp mot 360 km/h kan behöva göras om på utsidan för att vara aerodynamisk. Brabus har därav haft flitiga tester i vindtunnel och har i slutändan nått nästintill perfektion hos Bulliten. Lite kort om övrigt som gjorts på bilen är bytt front, nu är den helt i kolfiber, ny växellåda, förbättrade bromsar, större luftintag och interiört har Brabus satt sin egna prägel.

Vad går detta kalas loss på då kan man fråga sig, bara för att ge lite perspektiv på det hela kan jag meddela att en C63 AMG börjar på lite drygt 670 000 kr, en Brabus Bullit ligger på 348 000 euro, motsvarande ~3 250 000 kr. Det ska va gött att leva…

 

Källa och press release: emercedesbenz.com

Annonser