Porsche Carrera 997 2009


Porsches robusta sportbil, Carrera (911), har vid ett flertal tillfällen blivit utnämn av motorjournalister som den bästa sportbilen. Tillförlitlig, snabb, snygg och inte alltför ruggigt dyr. Den har varit med oss i många år och nu kan man anta att den senaste modellen Carrera nåt hälften av sin tid. Det är nämligen så att Porsche nu till 2009 går ut och gör en mindre facelift på modellen.
I och med att det är en facelift innebär det inga radikala ändringar. Exteriört sett är det främst baktill vi ser en skillnad med lite nya linjer. Det har även blivit dags för nya fälgar, vilket kan vara lägligt då de stått still lite på den fronten i min mening. Slutligen är det nya framljus där bi-xenon strålkastarna följer med i kurvtagningen. Något som kan vara lite mer intressant är förändringarna under skalet. Motorerna kommer nu ha direktinsprutning som ger en ökad effekt på 20 hk (345 hk tot.) respektive 30 hk (385 hk tot.) extra för S-modellerna. Därtill har Porsche tagit fram en sjuväxlad, dubbelkopplingsväxellåda som kapar ett par tiondelar på 0-100 km/h.

Känner du hjärtat bulta för denna modell av 911:an så kan det vara läge att passa på, ty det börjar så smått dra ihop sig (2-3 år, kort tid?!) för en ny, 998:a.

Annonser