G-Power M6 Hurricane


För en tid sedan tog tyska G-Power in BMW’s M5:a i sitt garage för att ”boosta” upp dess prestanda. Resultatet blev, enligt G-Power, den snabbaste gatugodkända BMWn någonsin. Efter deras ingrepp hade de ökat prestandan med drygt 50%, från 507 hk till 730 hk, och toppar inget mindre än hela 211 mph, motsvarande 360 km/h.  Och nu, har det plockat in M6:an i sitt garage.

M6:an finns som bekant både i coupé och cabriolet. Därav kommer G-Power också med två olika alternativ, ett lite mindre effektfullt för de som valt cabriolet och ett, enbart för coupé-ägarna, som erbjuder samma 730 hk som hos M5:an. Eftersom vi redan så smått förklarat det värsta alternativet går vi nu in på den lite klenare varianten. Istället för dryga 50% ökning har man här en ökning på ca 25%, i raka siffror 128 hk utöver standardutförande som då i slutändan ger ett totalt antal kusar på 635. Maxvrid hamnar på ~635 Nm vid 6300 rpm. Lägger vi ihop dessa fina siffror till en ekvation så får vi ut följande; 0-60 mph – 4.5 sek och en toppfart på drygt 200 mph. Även om detta nu inte är lika kraftfullt som det alternativ man kan få hos coupén, så har jag ändå svårt att tro att man vill gasa upp i dessa 200 mph, med bar himmel och en jävla massa luftbrus.

Har du redan en M6 går det givetvis bra att lämna in den hos G-Power, har du det inte går det även bra att beställa en från scratch. Du får då vara redo på att lägga upp dryga 183 000 euro.

Källa: G-Power

Annonser