BMW M1



Klicka för större bild

För lite drygt en vecka sedan publicerade vi en post om BMW’s M1 och dess 30-års jubileum. Råkade komma över en bild på en ”ny” konceptbild. Jag måste medge att den ser bra ut, på ett konceptstadie men ändå realistisk. Nu är det dessvärre så att denna bild inte är en riktig bil. Det är återigen en relativt skicklig person som photoshopat ihop en bil. Överlag tycker jag det är ett riktigt fint arbete, men en del detaljer avslöjar att det är ett ihopklistrat påhitt.

Till att börja med, motorhuven. Den är direkt plockade från BMW’s M3:a. För de som har koll är BMW M1 den enda BMW’n som haft mittmonterad motor. Då kan man ifrågasätta bulan på huven bland annat. Dessutom är ventilerna osynkade i placering och storlek. 

För det andra är fälgarna från en tidigare konceptbil från Mazda, nämligen Mazda Kabura som, om jag inte missminner mig, presenterades 2006.

För det tredje så är luftintagen som ni ser ungefär vid C-stolpen från Audi R8. Där avslöjar även den inklistrade silver metallic-lacken att något inte står helt rätt till. Man kan hitta fler smådetaljer om man lägger manken till. Men fin var den i alla fall.

Annonser