Saab 9-x BioHybrid


Det här med hybridbilar har tagits upp i bloggen tidigare. Då med en överhängande känsla av hat. När SAAB presenterade sin konceptbil 9-x BioHybrid på bilsalongen i Genève va de första tankarna som slog mig av samma karaktär.

Men efter en närmare titt på bilderna och framför allt på det tekniska så inser jag att detta är en konceptbil som man måste tycka om!

”The Scandinavian compact” som SAAB själva kallar skapelsen är deras vision av vad framtiden har att erbjuda i småbils-klassen. Med bakåtriktade kameror istället för yttre backspeglar, delar av instrumentpanelen på dörren (som ändrar färg efter ditt humör eller den omgivande miljön) och ett tak med solpaneler och som dessutom förlängs när farten ökar, så bränsleförbrukningen blir minimal, så känns den väldigt futuristisk både i tänket och utförandet.

Om NASA hade presenterat bilen som deras nya månbil så hade jag inte haft några som helst problem att tycka den ser helt och hållet ändamålsenlig ut – både till in- och utsidan sett.

Nu har SAAB inte en raketmotor i den men trots allt ändå lyckats att trycka in hela 200 hästkrafter i den lilla hybridmotorn på 1,4 liter vilket är väldigt imponerande.

För mig är detta en bil att älska. Vad tycker du?

saab 9-x biohybrid front

saab 9-x biohybrid rear

saab_9-x_biohybrid_interior

Annonser